Schlumbergera Truncata, Rhipsalidopsis si Epiphyllum

Cactus de craciun,  schlumbergera cu flori gratioase.

Ma descurc destul de greu, cu cactusii si cu suculentele.La aceasta planta am folosit pamant nisipos, amestecat cu putina turba fibroasa.Ghiveci mic si apa moale.De la sfarsit de martie, pana la jumatatea lui octombrie, a stat afara la semiumbra.Avea bobocii deja formati.In casa, am asezat ghiveciul cu grija pe etajera suspendata, la lumina si temperatura de 16-18 grade.Nu l-am mai deranjat si am udat ritmic, pana a terminat de inflorit.Acum sta mai la umbra si primeste apa destul de rar;mai mult stropit.Peste 2-3 saptamani il voi da afara.Sper sa ma bucure si in acest an, cu florile lui.

Ca si schlumbergera, ripsalidopsisul este un cactus…de primavara insa. Florile lui tin mai mult si se deschid dimineata.Dupa amiaza se inchid pana a doua zi.

Craciunita mare sau epiphyllum,are nevoie de pamant hranitor si putin nisip.Apa moale si din belsug , lumina puternica si soare pe timpul verii. Din martie pana in noiembrie sta afara .Pe timpul iernii primeste apa mai rar stand la racoare si lumina difuza. Infloreste mai greu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *