Garofite in jardiniere

Parfumate si colorate , garofitele sau dianthus , inveselesc terasele si balcoanele, de primavara pana toamna tarziu.

Plantate in jardiniere sau in ghivece suspendate, infloresc cateva luni din an. Pamantul de gradina le asigura inflorirea abundenta. La nevoie , folosesc pamant cumparat, in amestec cu putin nisip.Dupa ofilirea florilor le tai la doua ,trei noduri , deasupra solului. Lastaresc si infloresc  a doua si chiar a treia oara .

Pe timpul verii , au nevoie  de lumina puternica dar sa nu stea in bataia soarelui. Soarele puternic le parjoleste si nu mai infloresc. Tot vara, primesc apa din plin.Sunt soiuri care rezista peste iarna afara , la temperaturi sub zero grade. Toamna , le tai  lasand cativa lastari. Primavara lastaresc. La sfarsit de mai au deja flori. Iarna primesc apa ocazional, cand sunt temperaturi peste 5 grade.In interior, iarna , au nevoie de lumina buna si temperaturi sub 15 grade. Apa putina. Cele cu floare dubla , daca au conditii bune pe timpul iernii , infloresc si in casa.

Sunt rezistente la atacul musculitelor. Mai vine cate o omida si le mananca frunzele.

La doi ,  trei ani , tufa piere .

Se inmultesc prin divizarea tufei. Se obtin din seminte. Nu am recoltat niciodata seminte de  la plantele mele.Seminte se gasesc in comert.  Incoltesc usor. Plantate timpuriu, infloresc la inceputul verii.

Sa invatam de la flori sa fim firesti ! An nou  in bucurie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *