Floare de colt – ingrijire

Combinatia dintre verdele intens, albul argintiu si puful ce o infasoara, o face unica.Plina de stralucire, delicata si robusta in aceeasi masura, sta plina de gratie si pe stanci dar si la mine in balcon.

Nu este prea pretentioasa si raspunde bine la minim de efort cu ingrijirea ei.

GHIVECI–Are parte de ghiveci potrivit ca marime si cu multe orificii la baza.Pe timpul verii sta suspendat.

PAMANT–Este plantata in pamant amestec.Un amestec din pamant calcaros, pamant de frunze sau pamant de florarie.Deasupra am asezat pamant cu muschi, strans din padure.Totul este foarte bine dezinfectat.

APA–Accepta apa de la robinet dar si apa de ploaie.Nu suporta uscaciunea.O ud zdravan in  timpul verii si las sa se usuce pamantul intre udari.Daca o uit neudata,se ofilesc frunzele in prima zi, iar din a doua incep sa se usuce.La inceputul iernii (noiembrie)  este adusa in casa, tunsa si udata mai putin. Cand apar frunze noi o ud mai mult,  ea inflorind  de la  sfarsitul iernii.Anul acesta am gresit, replantand-o cand incepeau bobocii sa se formeze. Primele flori au fost anemice.Acum si-a revenit.

LUMINA–Este floarea luminii in orice anotimp.Vara este mangaiata de lumina de s-v.Iarna sta pe pervaz la nord si temperatura de 16-17 grade.Nu sta in soare direct.In ghiveci nu are umezeala si racoarea de pe stanci dar nu se supara prea tare.

INGRASAMANT–Foarte rar primeste ingrasamant care sa completeze componenta calcaroasa a solului.

DAUNATORI–Paianjenul rosu, musculita alba…Stropiri cu insecticid si apa calduta.Stropesc solul, baza plantei si farfuriuta.

INMULTIRE–Daca este multumita se inmulteste singura in ghiveciul ei.Am despartit manunchiuri cu radacini  pe care le-am replantat.Nu am colectat seminte de la ea, ca atare aceasta metoda(inmultire prin seminte) nu am folosit.

GENERALITATI–Folosind pt. ea numai pamant din florarie s-ar putea sa nu infloreasca si sa nu reziste de la an la an.ARE NEVOIE DE SOL CALCAROS!

SUCCES!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *