Clerodendron Thomsoniae – ingrijire

Un arbust rezistent si la conditiile de la bloc. Are flori albe cu varf rosu. Florile sunt stranse in buchetele pe varfuri de lastari. Am primit un lastar cu radacini, acum  2 ani. A raspuns bine la ingrijirea acordata de mine. Prima iarna a trecut-o cu lastari infrunziti. Primavara i-am corectat coroana si a inflorit. Urmatoarea iarna a ramas intr-o frunza. In martie am taiat ramurile si imediat a facut lastari. Cand lastarii aveau 3-4 cm, deja se formau boboci. O planta cu pretentii modeste.

GHIVECI – Este plantat in ghiveci mai mult inalt decat lat.Radacinile stau mai inghesuite si se pare ca-i place.Anul acesta nu i-am schimbat ghiveciul.

PAMANT – Pamant pt plante cu flori, in amestec cu pamant de padure.Este pamant hranitor si cu drenaj bun.In primavara  am adaugat 2-3 maini de pamant proaspat, deasupra celui care era in ghiveci.

APA – Vara, este udat  din plin cand se usuca pamantul la suprafata si este stropit aproape zilnic pe frunze si pe tulpina.Iarna este udat foarte rar si cu apa putina.

LUMINA – Vara este in aer liber la lumina vestica, ferit de razele soarelui.Iarna sta la 16-17 grade la o fereastra nordica.

INGRASAMANT – Primavara are portia lui de zeama de urzici(1-2 ori la doua saptamani).Vara tot 1-2 ori, primeste in zile mai racoroase ingrasamant pt.plante cu flori.

DAUNATORI – Este si el atacat de musculita de sera dar nu este atat de sensibil ca ceilalti clerodendroni.Ca sa nu mai folosesc mereu insecticid, asez pe pamant tampoane de vata cu spirt si sterg frunzele  pe dos cu spirt indoit cu apa.Apoi stropesc cu apa calduta.Inainte de udare  indepartez tampoanele de vata cu spirt.

INMULTIRE – Lastari de 7-10 cm se aseza in pamant cu nisip si pet deasupra.Pamantul din jurul lastarului este bine tasat si asezate pietricele(1-2) pe langa tulpina.Lastarii semilemnificati pot foma radacini si in apa.

GENERALITATI – Florile clerodendronului Thomsoniae sau floarea norocului, trec prin diferite etape de dezvoltare.In fiecare etapa au alt aspect si alta culoare.Avand lastari mai multi, toata vara ma incanta cu minunatele lui flori.

Florile dorite sa va coloreze balcoanele, gradinile si pervazurile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *