Vinca rosea, Catharanthus roseus, si alte cateva denumiri pentru aceasta planta.

Este  planta de talie mica (30- 50cm) . Are crestere rapida si se ramifica puternic.

Frunzele de un verde stralucitor, sunt ovale, subtiri si au nervuri mai deschise la culoare.

Florile se formeaza pe varfuri de lastari. Sunt  viu colorate.Culorile sunt variate; alb, roz, lila, mov…Are flori tubulare, ce se termina cu petale largi,   asezate in forma de tipsie.Nu sunt parfumate.Infloreste bogat toata vara, pana toamna tarziu.Pe masura ce florile se ofilesc , apar teci cu seminte

GHIVECI– A stat toata vara  in jardiniera balconului.

PAMANT– Are nevoie de pamant fertil si usor nisipos.

APA– Iubeste apa si a fost udata zilnic.Are nevoie de stropiri cu apa, pe frunze.

LUMINA– Planta mea, a stat in coltul cel mai insorit al baconului.A fost in bataia soarelui, de la miezul zilei pana la apus. Acest tratament, i-a stimulat cresterea si inflorirea.De la firicel de 15cm si doua ramurele, a ajuns o superba planta cu ramificatie bogata.A inflorit de la inceputul verii, pana dupa 1 noiembrie.Timpul insorit, a permis acesta evolutie.

INGRASAMANT– Nu are nevoie de ingrasamant .A crescut si a inflorit  fara probleme.

DAUNATORI– Au aparut si pe frunzele ei musculite albe. Nu s-a suparat. A fost suficient sa stropesc cu apa calduta si au disparut.

INMULTIRE– Se inmulteste din seminte .Dupa coacerea tecilor(cand se usuca si au o culoare maronie) , se recolteaza semintele,  de culoare neagra. Semanate   primavara timpuriu, dau nastere la plantute, ce incep sa infloreasca la inceput de vara.

GENERALITATI– In alti ani, am plantat vinca in ghiveci si am tinut-o la loc mai putin insorit. Nu s-a ramificat prea mult si a inflorit foarte putin.Din greseala , asta iarna am aruncat semintele, asa ca nu am avut ce semna in aceasta primavara….

Hristos a inviat !