Hoya Coriacea Botanova

A inflorit dupa 3-4 ani . Florile sunt pufoase si parfumate. Raspandesc parfum de mere verzi .

In primii doi ani, a avut o crestere rapida si ramificata. Brusc, a intrat in colaps. Frunzele au cazut de pe cativa lastari si acestia s-au uscat. I-am schimbat ghiveciul si pamantul . Si-a revenit si la inceputul anului  2018 a facut peduncul. Bobocii au aparut prin mai. S-au deschis la inceputul lunii august , pe inserat. Pentru a accelera deschiderea bobocilor, am asezat floarea in lumina foarte puternica. Frunzele au avut de suferit. Inainte de a se desprinde , florile ,au inceput sa se inchida. Cand au cazut aveau culoare maronie.

Este plantata in pamant de citrice amestecat cu pamant de orhidee. Ghiveciul este destul de mic.

Lumina  de v-n i se potriveste foarte bine. Ca sa ajut inflorirea am asezat planta mai spre sud.Soarele puternic a parjolit frunzele.  Acum incep sa-si recapete  luciul si culoarea verde intens .

Pe timpul verii, vrea apa din belsug si stropiri dese pe frunze si pe tulpina.Lipsa apei duce la pleostirea frunzelor. Ii plac temperaturi moderate.Nu foarte scazute iarna si nici foarte ridicate vara.

Ingrasamant nu a primit. Daunatorii nu o ocolesc. Problemele  s-au rezolvat pulverizand cu apa si la nevoie cu insecticid.

Este o hoya cu aspect deosebit. Sper sa reziste si pentru alte infloriri.

O toamna  bogata si linistita, va doresc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *