Fuchsia Fulgens – din primavara pana in toamna

Fuchsia Fulgens sau fuchsia stacojie, este o planta ce creste ca un arbust.Se ramifica fara sa fie stimulata prin ciupirea lastarilor. In mare parte a anului, este decorativa si prin frunze. Acestea au un aspect placut si sunt de culoare verde intens.  Partea dorsala a frunzelor, nervurile, cat si tulpinile crude,  sunt de culoare roscata; un rosu-visiniu.In timp, pierde  frunze din diferite cauze.Lastarii se lemnifica in cateva luni, dar apar lastari noi si alte manunchiuri de flori.Este o planta longeviva si foarte florifera.Planta mea a inflorit fara pauza, din mai pana acum in noiembrie.Inca nu are de gand sa renunte.Florile ca niste trompite, se grupeaza in manunchiuri, ce pornesc din varfuri de lastari.Pe masura ce se scutura florile, se formeaza o tija care atarna ca un ciorchine. Pe aceasta tot apar boboci ce infloresc luni de zile.

Are o crestere ritmica pe timpul verii . O planta sanatoasa are radacini puternice .La aceasta fuchsie cresc destul de repede.Asadar trebuie sa-i schimb GHIVECIUL destul de des.

PAMANT–Am folosit un amestec din pamant de florarie si pamant de la poale de fag;pamant de padure.Oricum , trebuie sa fie drenabil si hranitor.

APA–O ud din belsug, pana ajunge apa in farfurie.Dupa cateva  minute, arunc ce ramane.Intre doua udari, pamantul se usuca bine la 2-3 cm adancime.Dupa ce nu mai infloreste, primeste apa mai putina-iarna.Ca toate fuchsiile, iubeste stropirile pe frunze si pe tulpini, cu apa calduta.

LUMINA–Are nevoie de lumina puternica in orice anotimp.Spre deosebire de celelalte fuchsii, aceasta sta in bataia soarelui de vara, fara ca frunzele sa sufere arsuri.Iarna, dupa perioada de inflorire,are nevoie de temperaturi ceva mai mici.La mine, sta la geam cu orientare v-n si la cca 17 grade.

INGRASAMANT— Daca pamantul este hranitor, nu are foarte mare nevoie de ingrasamant;primeste ocazional.In aceasta toamna, nici zeama de urzici nu i-am pus.Are totusi flori.

DAUNATORI–Trec si pe la ea destui ,, musafiri,,…musculita alba, paiajenul rosu…Nu este o gazda prea buna. Prin simple stropiri cu apa calduta, scapa repede  de nepoftiti.Problema este daca ajung in pamant. Atunci lastarii cruzi se usuca, frunzele si florile cad masiv si are nevoie de insecticid,  pe pamant,  pe lastari si frunze.

INMULTIRE–Cand mi-a permis, am inradacinat primavara si vara, din lastari desprinsi de la baza plantei si asezati in pamant, langa planta mama.

GENERALITATI–Dupa ce trece perioada  de inflorire, am de gand sa-i corectez usor coroana, chiar daca varfurile vor avea frunze noi.

Iarna bate la usa. Sa speram la toate cele ce ne sunt de folos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *